Faelgázosító kazán vezérlése

Az M.A.-H PyroGas faelgázosító kazán vezérlése a mikroprocesszoros vezérléseket gyártó E.R.S cég által készített AK 5000 vezérlőegység.

A vezérlő egyszerűen kezelhető, áttekinthető kezelőfelülettel rendelkező elektronikai egység. Az AK 5000 grafikus kijelzőn jeleníti meg az adott fűtési rendszerhez használt bekötési rajzot.
A bekötési sémán a felhasználó figyelemmel tudja kísérni a kazánban lévő víz, a távozó füstgáz hőmérsékletét, a keringető szivattyú működését, a ventilátor fordulatszámát.

Az elgázosítás folyamán a vezérlőegység figyeli a távozó füstgáz és a faelgázosító kazánban lévő víz hőmérsékletét, és ezeknek a mért értékeknek a függvényében növeli, illetve csökkenti a befúvó, vagy szívó ventilátor fordulatszámát. A vezérlőhöz csatlakoztatható szobatermosztát jelentősen növeli az égésidőt, amely akár 12 órát is meghaladhatja.

Az AK 5000 vezérlő alapfunkciói:
Fűtésszabályozás a kilépő füstgáz, illetve a kazánvíz hőmérséklete alapján
Szívó, illetve toló ventilátor fordulatszámának szabályozása a fent említett értékek alapján
Keringető szivattyú vezérlése
Szobatermosztát csatlakoztatásának lehetősége
Programfrissítés lehetősége
Ezeken felül az AK 5000 vezérlőn több funkció is beállítható, mint például füstgáz minimum, illetve maximum hőmérséklete, leállítási füstgáz hőmérséklet, ventilátor fordulatának állítási lehetősége a kéményhuzat erősségének függvényében, dátum idő.

ak5000

Faelgázosító kazán vezérlése