Faelgázosító kazán beépítése

A faelgázosító kazán beépítése megegyezik a többi szilárd tüzelésű kazán beépítésével. Fontos a megfelelő teljesítmény kiválasztása, a fűtésrendszer megtervezése, a szabványok és biztonsági előírások betartása, és a biztonsági kiegészítők (pl. szelepek) használata.

Az M.A.-H PyroGas faelgázosító kazán beüzemelés köteles, mely szükséges a garancia érvényesítéséhez.

A beszerelést megfelelő képesítéssel rendelkező szakember végezheti el. A beüzemelést a gyártó, illetve a forgalmazó által betanított szakember végezheti, ami a fűtésrendszerbe való bekötés megfelelőségének ellenőrzéséből, a vezérlő beállításából, a használati, kezelési betanításból, és próbaüzemből áll.

Az M.A.-H PyroGas faelgázosító kazánt olyan fűtési rendszerbe kell építeni, amely megfelel a kazán teljesítményének.
Áramszünet esetén biztosítani kell minimum 5 kW, vagy azt meghaladó hőelvételt, vagy TS 130 biztonsági leeresztő szelep alkalmazását (nem tartozéka a kazánnak).

Az előírásoknak megfelelően kell csatlakoztatni a kazánt a kéménynyíláshoz. Ajánlatos bélelt kéményt használni. A helyiségnek, amiben a faelgázosító kazán elhelyezésre kerül jól szellőztethetőnek kell lennie. Biztosítani kell minimum 0,03 m2 nyílást az égéshez szükséges oxigén elérése érdekében. Biztosítani kell, hogy a kazánba visszatérő víz hőmérséklete ne legyen alacsonyabb 60 Celsius foknál.

Faelgázosító kazán bekötési rajz

Faelgázosító kazán bekötési rajz

Faelgázosító kazán bekötési rajz

Faelgázosító kazán bekötési rajz